| |     latinica | english  
Насловна
Учешће Друштва српско-кипарског пријатељства на мултикултурном фестивалу „Musical Footprint 2019“

Учешће Друштва српско-кипарског пријатељства на мултикултурном фестивалу „Musical Footprints 2019“

 

У недељу, 23. јуна, од 18:30, на Тргу Хероја у Лимасолу је одржан традиционални међнародни фестивал „Musical Footprint 2019“.

На фестивалу који је покренут 2008 као идеја нашег сународника, Ненада Богдановића, ове године осим Друштва српско-кипарског пријатељства, узело је учешће и преко 20 удружења и заједница странаца који живе и раде на Кипру, као и њихових дипломатских представништава.

Уметнички програм фестивала се састојао од извођења музичких и плесних нумера из различитих земаља, које су представили чланови самих заједница, затим базара са храном и производима народне уметности.

Овогодишња манифестација је била посвећена Светском дану избеглица, као и сећању на недавно преминулог председника Републике Кипра г.Димитриса Христофијаса.

Фестивал су у име главних организатора фестивала, уз присуство амбасадора Србије г. Марка Благојевића, отворили градоначелник Лимасола г. Никос Николаидис, координатор Међукултурног савета Лимасола, г. Ненад Богдановић, који је и председник Друштва српско-кипарског пријатељства, као и председник Културног покрета „Musical Footprints 2019“ гђа Татијана Чети.

Фестивал је одржан у оквиру програма Лимасол, Један град - цео свет, који је подржан од стране Републике Кипра и Фонда за aзил, миграције и интеграцију Европске Уније.

Амбасада Р. Србије је помогла Друштву српско-кипарског пријатељства приликом учешћа на фестивалу. 


Верзија за штампу
Дијаспора
БОЖИЋНИ ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ ПРИПАДНИКА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ
Друга годишња Скупштина Друштва српско-кипарског пријатељства
УРУЧИВАЊЕ ПОКЛОНА ДЕЦИ СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ НА КИПРУ
Учешће Друштва српско-кипарског пријатељства на мултикултурном фестивалу „Musical Footprint 2019“
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Програми за дијаспору
Војни меморијали