| |     latinica | english  
Насловна
Контакт

 


 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама), понедељак-четвртак: 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
2, Vasilissis Olgas Street
1101 Engomi, Nicosia
CYPRUS

Телефон: + 35722 / 777-511, 772-924 Локација/Мапа
Факс:       + 35722/ 775-910 Конзуларна надлежност
Е-mail: nicosia@serbia.org.cy Почасни конзули
Веб сајт: http://www.nicosia.mfa.gov.rs  

КОРОНА ВИРУС

COVID-19

УЛАЗАК НА ТЕРИТОРИЈУ РЕПУБЛИКЕ КИПАР

Држављани РС могу да уђу на Кипар, а од 19. августа 2021. године Р. Србија ће се наћи у „црвеној категорији“ земаља, те ће тако сва лица која нису вакцинисана морати да имају два негативна PCR теста, први 72 сата пре лета и други одмах по слетању на Кипар (тестирање се обавља на аеродрому, о трошку путника, а време до добијања резултата се мора провести у самоизолацији). Од ове обавезе се изузимају деца млађа од 12 година.

Oдређене категорије лица ће моћи да се укрцају на лет без теста, али су дужни да се тестирају по доласку на Кипар: лица која имају регулисан боравак на Кипру и која су примила бар једну дозе вакцине, лица која имају регулисан боравак на Кипру узраста 12-15 година, лица која имају регулисан боравак на Кипру узраста 16-18 који су примили прву дозу вакцине, као и лица која из медицинских разлога не могу да се вакцинишу, а поседују доказ о томе од Министарства здравља РК. У таквим случајевима, лица која спадају у неку од наведених категорија, морају остати у обавезној самоизолацији 72 сата, а након тога обавити још једно PCR тестирање. Уколико је поновљени тест негативан, могу прекинути самоизолацију.

Путници који поседују сертификат о вакцинисању нису у обавези да раде PCR тест, али могу бити насумично тестирани на кипарском аеродрому, и то о сопственом трошку. Вакцине које се признају на територији Кипра: Фајзер-Бионтек, Астра Зенека, Џонсон&Џонсон, Модерна, руска вакцина Спутњик В, кинеске вакцине Синофарм и Синовак.

Сви путници су у обавези да електронски попуне пропусницу (CyprusFlightPass) 48 сата пре лета на https://www.cyprusflightpass.gov.cy  која туристима служи за несметано кретање на Кипру 7 дана, након чега су у обавези да на свака 3 дана раде PCR/Rapid test (уколико нису вакцинисани).

 

Информације о епидемиолошкој ситуацији и епидемиолошким мерама у Р. Кипар можете пронаћи на сајту:

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/eng

 

УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

Информације о режиму уласка у Републику Србију можете погледати на следећем линку:

https://mfa.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazakКонтакт
Контакт
Празници
Почасни конзули