| |     latinica | english  
Насловна
Друга Заједничка седница две владе

У Никозији је 30. новембра 2018. године одржана друга Заједничка седница Владе Републике Србије и Владе Републике Кипар, којом су председавали председник Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Кипар Никос Анастасијадис.Oпширније...
Састанак амбасадора Марка Благојевића са архиепископом Нове Јустинијане и Свег Кипра господином Хризостомом II

Архиепископ Нове Јустинијане и Свег Кипра Хризостом II примио је 20. новембра 2018. године у Архиепископији Кипарске Православне Цркве амбасадора Републике Србије у Никозији Марка Благојевића.


Oпширније...
Кипар увек уз Србију

Амбасада Републике Србије у Никозији захваљује Републици Кипар на принципијелном ставу и подршци коју пружа у погледу суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, посебно у међународним организацијама, што је показало и јучерашње гласање о захтеву тзв. Косова за чланство у Интерпол.


Oпширније...
Посета делегације општине Сремски Карловци

Делегација општине Сремски Карловци, на челу са председником општине Ненадом Миленковићем и замеником председника општине Стефаном Стевићем, боравила је на Кипру у периоду од 10. до 14. новембра 2018. године, поводом учешћа на међународној конференцији “Touristic and resort cities: nowadays and tomorrow, challenges and opportunities”, чија је главна тема очување историјских и културних објеката.


Oпширније...
ОБАВЕШТЕЊЕ

Због државног празника Републике Србије, Амбасада Репулике Србије у Никозији неће радити 12. новембра 2018. године.VII Самит ЕУ-Југоисточна Европа у Београду

Амбасадор Републике Србије у Републици Кипар Марко Благојевић, учествовао је на Седмом самиту ЕУ-Југоисточна Европа "Одрживи опоравак на Балкану-Србија у водећој улози", који је у организацији лондонског "Економиста" одржан  4. и 5. октобра 2018. године у Београду.


Oпширније...
ДАН НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ КИПАР

Дана 1. октобра 2018. године у Никозији је одржана војна парада којом је Кипар прославио 58. година од доношења Декларације о независности. Истим поводом за представнике дипломатског кора уприличен је пријем, на коме је присуствовао и амбасадор Р. Србије М. Благојевић. Амбасадор Благојевић је ПР Н.  Анастасијадису лично пренео честитке ПР Вучића, а МИП Н. Христодулидису честитке  ППВ и МСП И. Дачића поводом Дана независности.Радни састанак ППВ и МСП И. Дачића са МИП Р. Кипар Н. Христодулидисом

     Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Никозији са министром спољних послова Републике Кипар Никосом Христодулидисом.


Oпширније...
ПУНА ПОДРШКА КИПРА СРБИЈИ НА ЕВРОПСКОМ ПУТУ

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се 12. јула 2018. године са министром иностраних послове Кипра Никосом Христодулидисом и истакла да је Кипар пријатељска земља која показује изванредно разумевање за европски пут Србије.

Јоксимовић је навела да Србија и Кипар не само да немају отворених питања већ су и две земље које се међусобно подржавају у најзначајнијим питањима, попут територијалног интегритета и суверенитета.Разговор амбасадора са комесаром за хуманитарна питања и прекоморске Kипране

   Амбасадор Марко Благојевић се састао 04.06. о.г. са Фотиасом Фотиу, комесаром председника Републике Кипар, задуженим за хуманитарна питања и прекоморске Кипране.


Oпширније...
Састанак амбасадора Марка Благојевића са архиепископом Нове Јустинијане и Свог Кипра г. Хризостомосом II

   Архиепископ Нове Јустинијане и Свог Кипра г. Хризостомос II примио је 04. 06. о.г. у Архиепископији Кипарске Православне Цркве амбасадора Марка Благојевића.


Oпширније...
УЧЕШЋЕ СРПСКИХ ВАТЕРПОЛИСТА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У НИКОЗИЈИ

    Јуниори ватерполо клубова “Црвена Звезда” и “Београд” учествовали су на Међународном ватерполо турниру који се одржавао од 23. до 25. маја 2018. године у Никозији. Последњег дана турнира, на позив амбасадора М. Благојевића, млади ватерполисти били су гости Амбасаде, и том приликом изразили захвалност на гостопримству и подршци која им је пружена за време боравка на Кипру.


Oпширније...
Састанак амбасадора М. Благојевића са министром одбране Р. Кипар

      Амбасадор Републике Србије у Републици Кипар Марко Благојевић 18.05. о.г. сусрео са министром одбране Републике Кипар Савасом Ангелидисом.

 


Oпширније...
Церемонија одликовања припадника полицијског контигента мировне мисије UNFICYP

    Амбасадор М. Благојевић присуствовао церемонији одликовања припадника националних полицијских контигената у оквиру мисије UNFICYP на Кипру, која је одржана у централи УН, у бафер зони, на територији  некадашњег аеродрома Никозије дана 17.05.2018. године.


Oпширније...
ДРУГИ ДАН ПОСЕТЕ КИПАРСКОГ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈИ

Председник Србије Александар Вучић приредио је данас испред Палате Србија свечани дочек за кипарског председника Никоса Анастасијадиса, који борави у дводневној посети нашој земљи. Саговорници су разговарали о билатералној сарадњи, евроинтеграцијама Србије, бриселском дијалогу, као и о актуелним дешавањима на Западном Балкану.

Председник Србије Александар Вучић уручио је Орден Републике Србије на ленти кипарском председнику Никосу Анастасијадису, а Анастасијадис је српског председника одликовао Великим орденом реда Макаријус трећи на огрлици.

Председник Кипра састао се са председницом Народне Скупштине Републике Србије Мајом Гојковић. Гојковић и Анастасијадис су се сагласили да је, традиционално добре односе, засноване на историјској блискости и пријатељству двају народа, важно додатно унапредити у бројним областима.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са председником Републике Кипар Никосом Анастасијадисом да су односи двеју земаља засновани на чврстом пријатељству, историјској блискости и солидарности два народа и утемељени на пуном разумевању и узајамној подршци у заштити важних националних интереса.ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ КИПАР У ПОСЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Председник Републике Кипар, Никос Анастасијадис, допутовао је на позив председника Србије Александра Вучића, данас 09.05.2018. године у Београд, у дводневну званичну посету Републици Србији. Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, дочекао је на аеродрому "Никола Тесла" кипарског председника и пожелевши му добродошлицу изразио велико задовољство реализацијом ове посете. Током боравка у Србији председник Анастасијадис разговараће са српским званичницима о билатералној сарадњи, евроинтеграцијама Србије, Бриселском дијалогу, као и о актуелним дешавањима на Западном Балкану.ЈАПАНСКИ ЦАР АКИХИТО ОДЛИКОВАО АМБАСАДОРА ИВАНА МРКИЋА

Бивши  амбасадор СР Југославије на Кипру и Р Србије у Јапану, Иван Мркић, добио је Oрден излазећег сунца са великом лентом, највише јапанско одликовање за посебне заслуге, којим га је одликовао јапански цар Акихито.САСТАНАК АМБАСАДОРА МАРКА БЛАГОЈЕВИЋА СА КОМАНДАНТОМ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ РЕПУБЛИКЕ КИПАР

   У уторак 27. марта, амбасадор Марко Благојевић се састао са командантом Националне гарде Републике Кипар, генералом Илиасом Леонтарисом. 


Oпширније...
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НИКОЗИЈИ ЗА ЧЛАНОВЕ ХОРА ПРВОГ БЕОГРАДСКОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА

     Дана 25. марта у Амбасади Републике Србије у Никозији, уприличен је свечани пријем за чланове хора Првог београдског певачког друштва. 


Oпширније...
ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ БОГОРОДИЦЕ ОДИГИТРИЈЕ У МЕСТУ КОКИНОТРИМИТЈА

    У недељу 25. марта, одржана је литургија уз учешће хора Првог београдског певачког друштва. 


Oпширније...
КОНЦЕРТ ПРВОГ БЕОГРАДСКОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА „КОНЦЕРТ ЗА МИР У СВЕТУ И МИР НА ОСТРВУ“

    На позив митрополита киренијског Хризостомоса, и уз благослов Патријарха српског ГГ Иринеја и архиепископа Кипарске православне цркве ГГ Хризостомоса II, у Културном центру Mанастира Кикос у Никозији, одржан је концерт хора Првог београдског певачког друштва. Концерт је био посвећен миру у свету и миру на Кипру. 


Oпширније...
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

    Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за дијаспору, расписало је конкурс за суфинансирање пројеката који доприносе јачању између матице и дијаспоре. Конкурсом је предвиђено суфинансирање пројеката који имају за циљ учење, чување и неговање српског језика и писма ћирилице, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета, као и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре. Конкурс је отворен до 30. марта 2018. године.


Oпширније...
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ИНАУГУРАЦИЈЕ РЕИЗАБРАНОГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ КИПАР

    Поводом инаугурације Никоса Анастасијадеса, реизабраног председника Републике Кипар, одржан је пријем 5.марта 2018. године, на коме је присуствовао и Марко Благојевић, амбасадор Републике Србије у Никозији.


Oпширније...
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

    Поводом обележавања Дана државности Републике Србије, 15. фебруара 2018. године, одржан је свечани пријем у хотелу Хилтон парк за представнике дипломатског кора, политичког и јавног живота Кипра, као и за српску дијаспору на Кипру.

   


Oпширније...
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ

   Поводом Дана државности Републике Србије, Амбасада организује свечани пријем који ће се одржати у хотелу Хилтон Парк (Signature venue) у Никозији, у четвртак 15. фебруара од 19:00 до 21:00. ч. 


Oпширније...
Амбасадор Марко Благојевић предао акредитивна писма председнику Кипра Никосу Анастасијадесу

 


Oпширније...
ОДЛУКA О ОБУСТАВИ ПОСТУПКА

   ОДЛУКА О ОБУСТАВИ ПОСТУПКА у поступку набавке радова велике вредности „ Грађевинско-занатски радови на текућем одржавању објекта Амбасаде Републике Србије у Никозији, са клаузулом кључ у руке“, редни број 02/2017. 


Oпширније...
Осма конференција српске медицинске дијаспоре

 

   Осма Конференција српске медицинске дијаспоре биће одржана у Београду у периоду од 21. до 23. јуна 2017. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије, Медицинског факултета Универзитета у Београду и Светске здравствене организације. 


Oпширније...
КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА


   Конкурсну документацију за извођење грађевинско занатских радова на текућем одржавању објекта Амбасаде Републике Србије у Никозији, са клаузулом „кључ у руке“ редни број 02/2017 можете преузети овде


Oпширније...
1. ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ


Предмет набавке су грађевинско занатски радова на текућем одржавању објекта Амбасаде Републике Србије у Никозији, са клаузулом „кључ у руке“.


Oпширније...
Председнички избори 2017. године - пријава за гласање у иностранству

Позивају се држављани Републике Србије са боравком у Републици  Кипар, да се упишу у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству.


Oпширније...
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)

Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република Македонија, Република Словенија и Република Србија – као једине државе сукцесори бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије (у даљем тексту: „СФРЈ“) – и као сувласници дипломатско-конзуларне имовине СФРЈ, као претходног титулара, овим објављују позив за учешће на конкурсу за пружање посредничких услуга у  циљу отуђивања следећих непокретности:


Oпширније...
Вести
Друга Заједничка седница две владе
Састанак амбасадора Марка Благојевића са архиепископом Нове Јустинијане и Свег Кипра господином Хризостомом II
Кипар увек уз Србију
Посета делегације општине Сремски Карловци
ОБАВЕШТЕЊЕ
VII Самит ЕУ-Југоисточна Европа у Београду
ДАН НЕЗАВИСНОСТИ РЕПУБЛИКЕ КИПАР
Радни састанак ППВ и МСП И. Дачића са МИП Р. Кипар Н. Христодулидисом
ПУНА ПОДРШКА КИПРА СРБИЈИ НА ЕВРОПСКОМ ПУТУ
Разговор амбасадора са комесаром за хуманитарна питања и прекоморске Kипране
Састанак амбасадора Марка Благојевића са архиепископом Нове Јустинијане и Свог Кипра г. Хризостомосом II
УЧЕШЋЕ СРПСКИХ ВАТЕРПОЛИСТА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У НИКОЗИЈИ
Састанак амбасадора М. Благојевића са министром одбране Р. Кипар
Церемонија одликовања припадника полицијског контигента мировне мисије UNFICYP
ДРУГИ ДАН ПОСЕТЕ КИПАРСКОГ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈИ
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ КИПАР У ПОСЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
ЈАПАНСКИ ЦАР АКИХИТО ОДЛИКОВАО АМБАСАДОРА ИВАНА МРКИЋА
САСТАНАК АМБАСАДОРА МАРКА БЛАГОЈЕВИЋА СА КОМАНДАНТОМ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ РЕПУБЛИКЕ КИПАР
ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НИКОЗИЈИ ЗА ЧЛАНОВЕ ХОРА ПРВОГ БЕОГРАДСКОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА
ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ БОГОРОДИЦЕ ОДИГИТРИЈЕ У МЕСТУ КОКИНОТРИМИТЈА
КОНЦЕРТ ПРВОГ БЕОГРАДСКОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА „КОНЦЕРТ ЗА МИР У СВЕТУ И МИР НА ОСТРВУ“
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ИНАУГУРАЦИЈЕ РЕИЗАБРАНОГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ КИПАР
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ
Амбасадор Марко Благојевић предао акредитивна писма председнику Кипра Никосу Анастасијадесу
ОДЛУКA О ОБУСТАВИ ПОСТУПКА
Осма конференција српске медицинске дијаспоре
КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА
1. ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ
Председнички избори 2017. године - пријава за гласање у иностранству
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
Архива вести